Auto-Kuopio Oy

Auto-Kuopio Oy


Kallantie 15, 70400 Kuopio

Puh. 017 364 5594

Avoinna arkisin 9-17,
lauantaisin 10-14,
kesälauantaisin suljettu
(1.7.–12.8.)

Myydään, ostetaan käteisellä, vaihdetaan myös halvempaan

Näillä vinkeillä auto kesäkuntoon

Auton pesu

Talven jäljiltä auton pesu ja siivous on monesti jäänyt välistä. Nyt onkin hyvä hetki huoltaa myös auto siistiksi niin ulkoa kuin sisältä. Näin lisäät paitsi viihtyvyyttä myös elinikää, kun pidät autosta huolta aktiivisesti.

Autoa pestessä kannattaa huomioida, ettei likavesi (pestäessä pesuvedellä, mikä ei ole ympäristöystävällistä) pääse luontoon. Onkin suositeltavaa käyttää pesupaikkoja, joissa on erottelevat kaivot.

Pesu kannattaa aloittaa huuhtelulla alhaalta ylöspäin runsaalla vedellä, mitä enemmän saa tässä vaiheessa likaa pois sitä vähemmän se naarmuttaa maalipintaa harjatessa. Tämän jälkeen levittää pesuaineliuos pesusienellä tai -harjalla auton pintaan ja huuhtelee pesuaineen pois ennen sen kuivumista. Maalipinnan kuivuttua on hyvä tarkistaa vielä että, lika on varmasti lähtenyt pois.

Huolellisen pesun jälkeen kannattaa auto vahata vähintään kaksi kertaa vuodessa, jolloin suojataan maalipintaa auringolta, lialta ja saasteilta. Vahatun auton peseminen on myös helpompaa, sillä tällöin lika ei kiinnity autoon yhtä herkästi ja tuore lika lähtee pois pelkällä veden huuhtelulla.
Auton pesu

Renkaiden vaihto, tarkistus ja ilmanpaineiden tarkistus

Laki vaatii, että nastalliset talvirenkaat tulisi vaihtaa kesärenkaisiin viimeistään pääsiäistä seuraavana maanantaina, mutta kelien mukaan talvirenkaita voi käyttää tarvittaessa. Keliolojen arviointi on haastavaa, mutta yleisesti kun yöpakkaset lakkaavat kannattaa renkaanvaihtoon suunnata.

Kesärenkaita vaihtaessa kannattaa aina tarkistaa myös niiden kunto. Henkilö- ja pakettiautoilla kesärenkaiden minimiurasyvyys on 1,6 millimetriä. Kannattaa kuitenkin huomata, että renkaiden kyky vastustaa vesiliirtoa heikkenee merkittävästi jo paljon ennen lain asettamaa minimirajaa. Maantienopeuksilla 4 mm on jo kriittinen piste, jonka alapuolella renkaan turvallisuus sadekelillä heikkenee jyrkästi.

Talven varastoinnin jälkeen kannattaa mitata myös renkaiden paineet. Oikeat arvot löydät autosi ohjekirjasta, ovipilareista tai bensaluukun sisäpuolelta. Rengaspaineita kannattaa seurata tasaisin väliajoin varsinkin, jos edessä on normaalia pidempi reissu.
Renkaiden vaihto

Auton nesteiden taso

Tarkista moottorin öljytaso sekä lisää tuulilasinpesunestettä saapuvien märkien kelien johdosta. Välttämättä et enää tarvitse -20 asteen kestävää nestettä juhannuksena vaan voit laimentaa sitä pakkauksessa olevan ohjeen mukaan vedellä.

Yleensä auton öljytasomittarin syttyminen on viimeinen varoitus. Kannattaakin tarkistaa öljytaso tasaisin väliajoin ja lisätä sitä jos minimitaso alkaa lähestymään. Autoosi sopivan öljylaadun saat selville auton ohjekirjasta.
Nesteiden taso

Jos auton kevätkunnostuksen aikana huomaatkin, että uudemmalle autolle olisi tarvetta, katso tämän hetken tarjontamme!

◀ Ei vanhempia kirjoituksia▲ Blogin alkuun Ei uudempia kirjoituksia ▶
Auto-Kuopio Oy
Kallantie 15, 70400 Kuopio
Puh. 017 364 5594

  Tietoja lähetetään...